Nederlands - nl-NLEnglish (United Kingdom)

Home

De Stichting Calebas ondersteunt het ontwikkelingswerk in de regio Bolgatanga in het noordoosten van Ghana. Calebas is in 2007 opgericht met als doel de activiteiten van  ontwikkelingswerker Wiljo Fleurkens uit Veulen te ondersteunen. Na het overlijden van Fleurkens in 2008 heeft de stichting Calebas haar doelstellingen bijgesteld en ondersteunt nu de stichting Kalabash in de regio Bolgatanga, een van de armste regio's in Ghana.

Zelfwerkzaamheid stimuleren
De Kalabash Foundation, ondersteund door onze Stichting Calebas, richt zich op het realiseren van de millenniumdoelen maar met nadruk op het boren en mechaniseren van waterputten. Water en onderwijs zijn de belangrijkste noden in het noorden van Ghana. Ongeveer 80% van de mensen is analfabeet. Daarom richt de Kalabash Foundation zich ook op het bouwen van scholen en kleine gezondheidsklinieken. Bewoners worden gestimuleerd om zelf projecten aan te dragen. Vervolgens worden zij betrokken bij de realisatie en de zorg voor het onderhoud. Hierdoor ontstaat een situatie van local ownership. Het zijn vaak kleinschalige projecten, die tussen de € 6.000,- en € 50.000,- kosten.

Daarnaast worden vrouwen geholpen met microkredieten. Zij kunnen daarmee een zelfstandig bestaan opbouwen.

Samenwerking
Alle werkzaamheden en initiatieven worden in Ghana door de Kalabash Foundation georganiseerd en gecoördineerd. Deze foundation werkt ook samen met diverse Nederlandse en Ghanese organisaties waaronder PUM.

Faciliteiten
Stichting Calebas financiert niet alleen projecten van de Kalabash Foundation maar faciliteert hen ook onder meer met huisvesting, zodat lokale medewerkers hun werk kunnen uitvoeren en zij de projecten goed kunnen coördineren en helpen realiseren.

 


ANBI-Status
U kunt ons ANBI-Status document downloaden vanaf de contact pagina.